ÇENE DOLGUSU
Her zaman için çekici ve güçlü bir çene hem kadınlar hem de erkekler tarafından beğenilmektedir. Yüzle uyumlu bunun yanı sıra güzel bir hatta sahip olan aynı zamanda simetrik bir şekilde bütünleşen çene yüzü daha net ve daha güzel göstermektedir. Ancak bir takım çene sorunları, doğuştan gelen genetik özellikler çene bölgesinde farklılıklara sebep olabilmektedir. Bu farklılıklar çok küçük olabileceği gibi kişinin görüntüsünü beğenmeyeceği ölçülerde de karşımıza çıkabilmektedir.
Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene dolgusunda enjeksiyon tekniklerinden faydalanılır. Çenedeki çukur görünümü düzeltmek, alt yüzü şekillendirmek ve yapılandırmak için dermal dolgu malzemeleri kullanılır.Dolgu enjeksiyonunda en önemlisi, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış dolgu malzemesinin kullanılmasıdır.Çene dolgusu için anestezi gerekmez. Ancak eğer hasta tarafından talep edilirse lokal anesteziyle cildiniz uyuşturulabilir. Çene dolgusunda dolgu malzemesi cildin altına küçük iğneler aracılığı ile enjekte edilir. Çene dolgusu seansı yaklaşık 15 dakika sürer.Doğru bir tedavi planı ile belirgin bir çene hattı sağlanabilir, yapısal özellikleriniz belirgin bir şekilde keskinleştirebilir, yüzünüzün ve çenenizin konturları önemli ölçüde geliştirilebilir.
Çene Dolgusu Neden Yapılır?
Dolgu enjeksiyonları, genellikle yüz bölgesindeki cilt kırışıklıklarını ya da çukurlukları doldurmak için kullanılan estetik yöntemidir.Derinin altına enjekte edildiğinde dolgu enjeksiyonu bu alanı dolgunlaştırarak yükseltir. Ayrıca küçük çenelerde ve çene estetik bozukluklarında başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.
Çene Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Cerrahi olmayan bir yöntem olan dolgu uygulaması hızlı ve pratik çözümler sunar, iyileşme süresi gerektirmez ve ameliyat korkusu olan kişiler için çok cazip bir seçenektir.
- Çene dolgusunda enjeksiyon tekniklerinden faydalanılır. Çenedeki çukur görünümü düzeltmek, alt yüzü şekillendirmek ve yapılandırmak için dermal dolgu malzemeleri kullanılır.
- Dolgu enjeksiyonunda en önemlisi, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış dolgu malzemesinin kullanılmasıdır.
- Cerrahi olmayan bir yöntem olan dolgu uygulaması hızlı ve pratik çözümler sunar, iyileşme süresi gerektirmez ve ameliyat korkusu olan kişiler için çok cazip bir seçenektir.
Elmacık Kemiği DOLGUSU
Elmacık Kemiği Dolgusu Nedir?
Her kadın yüz hatlarının, doğal bir şekilde güzel ve çekici görünmesini ister. Son dönemlerde en çok gelişen ve kadınlar arasında en çok tercih edilen uygulamalardan biri olan elmacık kemiği dolgusu, çökmüş olan elmacık kemikleri ile yaşlanma ile birlikte hacim kaybeden yanaklarda istediğiniz görünüme sahip olabilmek adına bir hayat kurtarıcıdır.
Elmacık Kemiği Dolgusu Nasıl Yapılmaktadır?
Kişinin elmacık kemiği dolgusu estetik uygulaması öncesinde, acı hissetmemesi için lokal anestezi yapılmaktadır. Lokal anestezinin uygulanmasının ardından, ince uçlu iğneler yardımıyla daha önceden belirlenmiş olan bölgelere hyaluronik asit içerikli dolgu maddesi enjekte edilmektedir. Bu uygulama süresi ortalama olarak on beş dakikadır.
Elmacık Kemiği dolgusunun etkisi ne kadar sürer?
Hyaluronic asit ile yapılan elmacık kemiği dolgusunun etkisi yaklaşık 10-12 ay sürmektedir.
Elmacık Kemiği dolgusunun Yan Etkileri
Hekim tarafından Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle yapılan elmacık kemiği dolgusunun herhangi bir yan etkisi yoktur.
Elmacık Kemiği dolgusunda iyileşme süreci nasıldır?
Bazı durumlarda hafif ödem yada morluk oluşabilir. Oluşan ödem ve morluklar buz uygulamaları ve haricen sürülen kremler ile giderilebilir.
- Kişinin elmacık kemiği dolgusu estetik uygulaması öncesinde, acı hissetmemesi için lokal anestezi yapılmaktadır.
- Hyaluronic asit ile yapılan elmacık kemiği dolgusunun etkisi yaklaşık 10-12 ay sürmektedir.
- Hekim tarafından Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle yapılan elmacık kemiği dolgusunun herhangi bir yan etkisi yoktur.
TEMPORAL (ŞAKAK) DOLGUSU
Temporal (şakak) bölge, yüzün üst üçte birinde, alın bölgesinin her iki yan tarafındaki alanlardır. Bu bölge kemikler tarafından çevrelenen bir çukurdur.Yaşla birlikte çukur kemik tabanında çökme,derialtı yağ dokusunda erime,deride sarkma ve incelme olur. Zamanla şakakta bu değişikliklerle konkav bir görüntü olur ve çukurun ön sınırını oluşturan göz dış kemiği daha belirgin bir hale gelir. Kaşlar sağlıksız olarak ön plana çıkar. Şakaklardaki basıklık, göz çevresindeki kırışıklıkları daha belirgin hale getirir; göz kapaklarının yandan sarkmasına neden olur.
Şakaklarda Çökme Hangi Durumlarda Oluşur?
Şakak çökmesi, genellikle 40 yaşından sonra olmaya başlar. Oluşmasındaki en önemli etken genetik yatkınlıktır. Ayrıca hızlı kilo alıp verme ve diş sıkma problemi de şakak bölgesindeki çökmeyi artırır. Çabuk yaşlanma belirtileri gösteren kişilerde daha genç yaşlarda bu işlem uygulanabilir. Ameliyatsız şakak dolgu tedavisi için öncelikle bu alanlara lokal anestezik krem uygulanıp 20 dk beklenir. Lokal krem anestezisi kişinin ağrı hissini en az seviyeye indirir. Doktorun deneyimine göre iğne veya sivri uçlu olmayan kanüller ile dolgu uygulaması yapılır. Temporal bölge dolgusu daha genç bir görünüm sağlar.
Şakak Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?
Şakak dolgusu tek seans yapılan ve oldukça kısa süren bir işlemdir. Kişinin memnuniyet durumuna göre, ek seansa gerek duyulursa, tekrar dolgu maddesi enjekte edilebilir. Dolgunun kalıcılık süresi kişinin yaşına, uygulanacak olan dolgu maddesinin çeşidine, kişinin metabolizması, sigara, alkol gibi bağımlılıklarına göre değişir. İşlemin kalıcılığı ortalama 12-18 aydır.
- Temporal (şakak) bölge, yüzün üst üçte birinde, alın bölgesinin her iki yan tarafındaki alanlardır. Bu bölge kemikler tarafından çevrelenen bir çukurdur. Yaşla birlikte çukur kemik tabanında çökme, derialtı yağ dokusunda erime, deride sarkma ve incelme olur.
- Şakak çökmesi, genellikle 40 yaşından sonra olmaya başlar. Oluşmasındaki en önemli etken genetik yatkınlıktır. Ayrıca hızlı kilo alıp verme ve diş sıkma problemi de şakak bölgesindeki çökmeyi artırır. Çabuk yaşlanma belirtileri gösteren kişilerde daha genç yaşlarda bu işlem uygulanabilir.
- Ameliyatsız şakak dolgu tedavisi için öncelikle bu alanlara lokal anestezik krem uygulanıp 20 dk beklenir. Lokal krem anestezisi kişinin ağrı hissini en az seviyeye indirir. Doktorun deneyimine göre iğne veya sivri uçlu olmayan kanüller ile dolgu uygulaması yapılır. Temporal bölge dolgusu daha genç bir görünüm sağlar.
- İşlemin kalıcılığı ortalama 12-18 aydır.
BURUN DOLGUSU
Burun estetiği olarak da bilinen burun dolgusu, dolgu işlemi ile gerçekleştirilen burun şekli değişikliklerini ifade eder.
Bu prosedür genellikle cilt dolgu malzemelerinin enjeksiyonunu içerir. Kullanılan ürün farklı yüz bölgelerine hacim kazandırmak için de kullanılan hyaluronik asit içeren dolgudur.
Burun dolgusu nasıl yapılır?
İşlem sonrasında herhangi bir sargı ya da benzer işlemler yapılmaz. Sadece yaklaşık beş – on dakika süren bir buz kompresi yapılarak kişi taburcu edilir.
- Burun dolgusu, dolgu işlemi ile gerçekleştirilen burun şekli değişikliklerini ifade eder.
- İşlem sonrasında herhangi bir sargı ya da benzer işlemler yapılmaz. Sadece yaklaşık beş – on dakika süren bir buz kompresi yapılarak kişi taburcu edilir.
DUDAK DOLGUSU
Dudak Dolgusu Nedir?
Dudak dolgusu; dudaklara hacim kazandırmak ya da dudak yapısını şekillendirmek üzere dudakların iç kısmı ve çevresine dermal dolgu enjekte edilmesi esasına dayanan estetik bir müdahaledir.
Neden dudak dolgusu yapılır?
Dudak dolgusu genellikle dudaklarının şeklinden ve dolgusundan memnun olmayanların tercih ettiği bir işlemdir. Ancak zamanla yaş aldıkça kırışıklıkları artan ve bu durumdan çok rahatsız olanlar içinde bir tercih sebebidir.
Dudak dolgusu uygulaması sonrasında ne kadar sürede iyileşme sağlanır?
Dolgu çeşidine göre farklılıklar gösterebilir ancak ortalama olarak 10 dakika süren uygulamalarda hasta aynı gün eve gidebilir.
- Dudak dolgusu; dudaklara hacim kazandırmak ya da dudak yapısını şekillendirmek üzere dudakların iç kısmı ve çevresine dermal dolgu enjekte edilmesi esasına dayanan estetik bir müdahaledir.
NAZOLABİAL DOLGU
Burun kanat yanlarından başlayıp ağız köşelerine dek uzanan oluğa “nazolabial oluk” adı verilir. Doğduğumuz andan itibaren aslında yüzümüzün bir bileşeni olan bu oluk yaş aldıkça cildimizin nemini ve destek dokusunu kaybetmesiyle hem derinleşir hem de yer çekiminin etkisini sergilemeye başlar. Mimiklerimizin fazla aktif olduğu durumlarda daha hızlı ve agresif gelişmektedir. Derinleşen ve belirginleşen nazolabial oluk hiç istenmeyen asık surat görünümüne ve yorgun yaşlı bir ifadeye neden olur.
Oluk tamamiyle derinleşmeden müdahale etmek çok daha anlamlı sonuçlar verecektir ve hatta yapılması en doğru olan şey oluklar oluşmadan cildin nem dengesini korumak olacaktır. Bu cildin her türlü yaşlanma belirtsinin daha geç oluşmasını sağlayacaktır.
Doğru teknikle yapılması ve öncelikle yüzü yükseltici ”lifting” etkisi yaratacak hamlelerle başlanması doğru bir sonuç için elzemdir. Yüzü önce elmacıkları destekleyerek germeye çalışmak ve bir miktar yükseltmeyi amaçlayıp nazolabial oluğu sonraki aşamada doldurmak en doğru yaklaşım olacaktır.
Nazolabial dolgu uygulaması için hyaluronik asit içerikli dolgular tercih edilmektedir.
Nazolabial oluğa yapılan hyaluronik asit dolguların mimikler üzerine herhangi bir etkisi yoktur.
Etki işlem sonrasında kendini hemen gösterecektir.
Hyaluronik asit su çekme eğilimini 2 hafta içinde tamamladığı için tam etki 2 hafta içinde oturmuş olur.
Ortalama kalıcılık süresi 12 aydır. Dolgunun kalıcılığı mimik kullanımına, kişiden kişiye, sigara içimine,
çevresel koşullara ve yapılan dolgu maddesinin kalitesine bağlı değişkenlik gösterir.
Tekrarlayan dolgu uygulamalarında ise dolgunun kalıcılık süresinin uzadığı bilinmektedir.
- Burun Köşelerinden Başlayıp Ağız Köşelerine Dek Uzanan Oluğa Uygulanır.
- Nazolabial Dolgu Uygulaması İle Oyuklar Doldurulur.
- Nazolabial Dolgu Uygulaması Sonrası Mimik Kaslarınızda Sorun Olmaz ve Gündelik Yaşamınıza Devam Edebilirsiniz.
- Nazolabial Dolgu Uygulamasının Etkisi Yaklaşık 12 Ay Süreyle Sürecektir.